In gradina am putina fasole, ca nu prea e loc, gradina e mica si eu as vrea sa cultiv cam multe, deh… Dar cand mama mi-a adus o punga strasnica de fasole pastai fideluta, din cea galbena, am stiut exact cum vreau sa o pregatesc- salata cu usturoi si maioneza. Pe romaneste, mi-a plouat in gura. O sa radeti de mine, nu era nici vreun tort, nici vreo friptura sofisticata si – totusi- mi s-a facut o pofta nebuna.
Reteta este extraordinar de simpla, dar rezultatul e foarte gustos. Oricine o poate pregati, nu-ti trebuie vreo diploma de chef.
Poate fi un antreu sau fel principal, mai ales daca e cu maioneza de post.
Ingrediente:
- fasole pastai(recomand pe cea galbena, e mai dulce si mai putin atoasa)
- usturoi
- sare si piper
- Pentru maioneza: galbenus fiert + galbenus crud+ ulei + mustar+ zeama de lamaie
Mod de pregatire:
- Cureti coditele fasolei, o speli si o pui la fiert intreaga sau rupta in doua
- Cand a dat 2-3 clocote, o scurgi si o dai la racit
- In timpul cand fasolea se raceste, pregatesti maioneza: freci galbenusul crud cu cel fiert tare, apoi pui mustar si incepi sa adaugi ulei, continuand sa mixezi pana cand obtii ce si cat ti-ai propus. La sfarsit, adauga zeama de lamaie dupa gust
- Fasolea racita o tai bucatele de 1-2 cm si o pui in castron
- Adaugi sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat. Depinde cat de usturoiat iti place sa mananci, asa hotarasti cat usturoi pui
- Apoi incepi si pui maioneza, mesteci usor sa nu zdrobesti fasolea si …
Pofta buna! š
candrea nadia alina
multumim mult pentru reteta!!! MI-ai dat o idee grozava!!!!!!!!!! mersi
Ana Naghi
Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor! Sa aveti pofta š
PASERE RODICA MIHAELA
O s-o pregatesc si eu, daca nu azi maine sigur! Sa ai pofta!
Ana Naghi
Pofta buna tie! Ca la mine e cu „sa iti fie de bine”! š
adriana stan
chiar nu stiam ce sa mai gatesc š multumesc pt idee….deja imi ploua in gura š
Ana Naghi
:))) Ma bucur ca ti-am dat o idee!
Lucica Lazar
Multumim de reteta! :-*
Pe asta chiar nu o stiam š eu pun smantana in loc de maioneza š
pupici :-*
Ana Naghi
Merge si cu smantana. Cand ma grabesc si nu am timp de maioneza, incerc si asa. š
Catalina Sora
Eu fac pastai cu maioneza de cativa ani si vreau sa zic caci numai ce vorbesc si imi lasa gura apa.Partea proasta e ca acum tin post dar recuperez eu :). Delicioasa
Ana Naghi
Maioneza de post! Si gata, problema rezolvata! š
Stanescu Geanina
O idee excelenta.Arata foarte bine,o mananci cu ochii…
Ana Naghi
Nu arata chiar excelent, dar gustul merita š
Nicolae Claudia
Nici de reteta asta n-am stiut..imi plac fasolele pastai galbene, asa ca o sa fac si eu aceasta salata