Carti

Tantra – Tradiţia hindusă , de Andre Padoux

Mărturisesc că nu am cumpărat multe cărţi care nu sunt beletristică. Deşi sunt atâtea domenii interesante… Aşa că m-am bucurat când am fost desemnată câştigătoarea acestui volum. O ocazie bună să citesc şi altceva, despre un lucru puţin cunoscut mie: tantra(tradiţia hindusă).

Câteva detalii despre cartea apărută la Editura Herald:

Titlu: „Tantra – Traditia hindusa „
Autor: PADOUX ANDRE
Traducator: RADU BERCEA
Format: 13 x 20 cm
Numar de pagini: 336
Colectie:          TANTRA
An aparitie:          2012

Pret de catalog: 32 RON
Pret redus: 27 RON
Păreri despre carte şi subiectul tratat:
Tantrismul este, de mai bine de un mileniu, un element esential al vietii religioase a Indiei si al gandirii sale religioase. Unele dintre aspectele cele mai curioase, dar si, mai ales, numeroase trasaturi fundamentale ale hinduismului vechi sau modern decurg din el: cultul zeitei Kali, mantrele, sexualitatea rituala, felurite rituri… De altfel, in Occident umbla zvonuri nejustificate despre extravaganta si excesele tantrismului, alimentate de o literatura ce cauta mai mult sa seduca publicul decat sa-l instruiasca efectiv.
Andre Padoux(autorul)
 *
Unul din multele merite ale acestei carti este acela de a prezenta pentru prima data fenomenul tantric in toata complexitatea care ii este proprie, plasandu-l intr-o perspectiva foarte ampla, in care i se face dreptate fiecareia dintre dimensiunile sale: istorica, textuala, religioasa, filosofica, antropologica, neomitand sa analizeze variatele moduri in care tantrismul a fost perceput in India si in Occident, ca si impactul sau, pe cat de intens pe atat de problematic, asupra experientei spirituale contemporane in Statele Unite si in Europa.
Raffaele Torella
Părerea mea despre carte
Cartea este foarte bogată în informaţii bine argumentate, adică nu este un simplu eseu… Deşi poate fi mai greu de citit datorită termenilor folosiţi şi multitudinii de informaţii, cei pasionaţi de acest domeniu vor fi încântaţi.
Vă fac şi o dezvăluire: m-am simţit ruşinată să constat că aveam aceleaşi idei despre tantra ca şi cei despre care spune autorul… adică tantra este mai mult decât „colecţia de poziţii felurite”, ştiţi voi la ce mă refer… Tantra este un fenomen mult mai complex, pe care Padoux îl descrie foarte detaliat: o încercare de definire, origini, istorie, răspândire, o prezentare a textelor ce aparţin literaturii tantrice şi a tradiţiilor tantrice.
Mai departe, sunt descrise toate aspectele şi dimensiunile tantrismului, cum spuneam, este un fenomen foarte complex, iar acest volum este cea mai completă descriere a fenomenului. Pot doar să îmi imaginez câtă muncă şi pasiune stau în spatele acestei cărţi…
Concluzia mea este că merită să aveţi această carte dacă sunteţi pasionaţi de India, tantrism şi toate aspectele istorice, antropologice, filosofice.Cartea este o adevărată enciclopedie, informaţiile bogate şi argumentate.

5 Comments

 1. Alinaluibrumarel

  pare interesanta! 🙂

 2. eu am citit mult de la paulo coelho , super ! va recomand

 3. Ana Naghi

  si mie imi place Coelho , am citit cateva carti

 4. Ana Naghi

  greoaie, dar interesanta pentru pasionati

 5. ghelbere elena

  Nu am citit-o si nici nu cred ca o voi citi.

Leave a Reply