Bucatareala

Tocana mexicana de pui cu quinoa

Mioara Hus ne trimite o reteta numai buna pentru vremea de afara, cu vitamine si proteine necesare adaptarii organismului la schimbarile de temperatura!
SAM_5091
Ingrediente pentru 4-5 portii

 

500 g piept de pui dezosat

1 ceapa

2 ardei grasi

1 morcov

1 conserva fasole rosie

1 conserva rosii cubulete

150 g quinoa

ulei de masline

patrunjel

sare, piper, chili

 

Din start mentionez ca n-am folosit chili, din motive medicale, dar am folosit un mix de condimente chinezesti si putina salvie uscata maruntita. Am pregatit tocana in tigaia wok, o prefer pentru ca e mai incapatoare si poti amesteca mai bine toate ingredientele.

SAM_5088

Mod de preparare:

 

Se caleste ceapa tocata in uleiul incins, se adauga morcovul si ardeii taiati, se inabuse putin, sa se inmoaie. Se adauga bucatile de pui si se mai lasa 10 minute. Se pun rosiile cubulete si se lasa sa fiarba acoperit 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, chili, boia (eu prefer pasta de ardei rosii facuta in casa). Eu am adugat un mix de condimente chinezesti si salvie uscata maruntita, toate, dupa gust. Se adauga apoi quinoa (spalata in prealabil si scursa) si se lasa sa clocoteasca inca 20 minute. E bine totusi, sa gustati quinoa dupa cele 20 minute si daca nu e inca fiarta, se mai lasa putin. La urma se adauga fasolea rosie din conserva, se mai lasa 5 min. sa se imbine toate aromele si gata! Inainte de servire, se presara in farfurie patrunjel verde tocat.

POFTA BUNA!

 

Quinoa se pregateste de obicei ca si orezul. Trebuie spalata bine, ca orice cereala, dar fiindca are bobul foarte mic, eu o spal direct in strecuratoarea pentru supa (are gauri mici si boabele nu vor trece) sub jetul de apa, apoi o las putin la scurs. Daca vrei sa pregatesti quinoa cu legume, asemeni orezului cu legume, la o cana de quinoa, 2 cani de apa, ca si la orez.

6 Comments

  1. Andra Plop

    Ce sa spun ! Nu pare greu de facut si cred ca e delicioasa ! Pofta buna si poate incerc si eu ! Multumim de reteta!

  2. rosia victoria

    Arata bine si cred ca este gustoasa,nu am folosit pana acum ,quinoa,cine stie poate incerc si eu !

  3. Bianca Roxana Anitei

    Nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa quinoa, eu am gatit-o doar de vreo cateva ori si cred ca nu prea am nimerit-o, insa pentru toate proprietatile pe care le are, o mananc si fiarta, simpla si tot e buna! Multumesc pentru reteta, am sa o prepar cu siguranta!

  4. Multumim pentru reteta! :-*

  5. Mioara Hus

    Sa stiti ca merita sa incercati quinoa, e mai scumpa, dar nu gatesti zilnic cu ea! Si eu am tot auzit de ea, dar pana n-am citit mai multe despre ce e quinoa si care sunt beneficiile utilizarii ei in alimentatie, n-am indraznit sa cumpar. Acum o folosesc cu incredere in diferite preparate si ne place f. mult! Aceasta reteta am pregatit-o deja de mai multe ori, chiar si pentru oaspeti si intotdeauna am avut succes cu ea! 🙂

  6. Ptiu,ce bn barata,zau ca maine ma apuc si eu,dar fasole alba ce are? Mumtumim pentru irse,pupicesc

Leave a Reply