Bucatareala

Tort ciocolată "Anastasia"

Reţetă trimisă de Oana Podariu

Ingrediente:

-8 ouă
-240 gr zahăr
-210 gr făină

-30 gr cacao
-un praf de sare
pentru umplutura:
-250 gr mascarpone
-250 gr smântână pentru gătit
-60 gr zahăr pudră

-1 plic zahăr vanilat
pentru decor:
-300 gr ciocolată de menaj
-100 gr unt
-cremă pentru prăjituri de ciocolată

-lapte
-creioane pentru decor


Mod de preparare:

Mai întâi pregătim tăvile, unse cu unt sau punem foaie de copt, pregătim făina cernută şi cacaua şi facem frişca, batem smântâna cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.
Frişca se face în modul următor: batem smântâna până devine groasă şi apoi punem zahărul vanilat şi pudră şi mai amestecăm 2,3 minute şi o dăm la rece.

Batem ouăle cu zahărul şi praful de sare timp de 20-25 de minute, până când compoziţia devine albă cleioasă, nu mai puţin de 20 de minute, cernem făina şi cacaua, apoi adăugam treptat făina în ploaie, puţin câte puţin, direct din sită, amestecăm până intră în compoziţie şi adăugăm altă făină… şi tot aşa până se termină, când amestecăm nu trebuie cu forţa, mişcari circulare de sus în jos .
Ungem tava cu unt şi turnăm compoziţia din loc în loc şi nivelăm cu o lopăţică, apoi dăm la cuptor, cuptorul trebuie să fie încălzit când băgăm compoziţia.
Cât timp blatul se coace nu este voie să deschidem cuptorul şi nici după ce am închis, blatul se lasă să se răceasca în cuptor, sau îl scoatem când este călduţ, atfel este posibil să se lase. Coacerea durează 30 de minute.
Cât timp blatul se răceşte facem crema, amestecăm frişca cu mascarpone şi o dăm la rece pentru câteva minute, pregătim crema de ciocolată pentru prăjituri conform instrucţiunilor de pe plic şi o dăm şi pe aceasta la rece, apoi punem ciocolata la topit cu untul la bain-marie; cu ajutorul unei forme de inimioare facem o inimă de ciocolată, turnăm ciocolata călduţă în formă şi lăsăm până se întăreşte. Tăiem blatul în 3 părţi egale, dacă s-a racit şi ungem prima foaie şi a doua cu crema de frişcă şi mascarpone. Ultima foaie o ungem cu ciocolata topită, dar un strat subţire, nu gros pentru că se va întari prea mult şi se va rupe la tăiat, doar în mijloc unde punem inimioara va fi puţin mai gros deoarece va trebui să o “îngropăm” în ciocolată, dacă aveţi recipient pentru ornat, dacă nu tăiaţi o punguţă la un capat şi punem crema de ciocolată în el şi ornăm tortul pe margine roata împrejur, apoi decorăm cu creioanele pentru decor.

PS:am pregătit acest tort ieri pentru fetiţa mea care a împlinit astăzi( 23 februarie) 2 anişori , ea m-a inspirat
 :)

5 Comments

  1. As manca o felie:)

  2. Ana Naghi

    Eu vreo 2, dar ma abtin, trebuie sa fiu impartiala :))

  3. Ana Naghi

    Mie-mi spui? :))

  4. Incognito Fashion

    uuuuu yammmmyyy !! te pup !

Leave a Reply