Reţetă trimisă de Naomy Ursache
Ingrediente:
aprox. 500 g pişcoturi
cafea sau sirop de ananas
1 plic de budincă (de care preferaţi)
400 g lapte
3 linguri de zahăr
1 l frişcă
fructe
un pliculeţ de cacao
Mod de preparare:
Pentru început facem cafeaua şi o lăsăm la răcit(cafeaua să fie cât mai slabă) Apoi facem budinca cu cantitatea de lapte şi zahăr menţionate mai sus şi o lăsăm la răcit.
Luăm un platou şi începem să trecem pişcoturile unul câte unu în cafea şi le aşezăm pe platou (orizontal). După ce am aşezat un strat de pişcoturi, mixăm frişca încât compozitţa să nu curgă din bol. Peste stratul de pişcoturi punem un strat de frişcă(subţire), peste frişcă punem fructe(eu în general pun ori ananas ori banane), apoi mai punem un start de pişcoturi trecute prin cafea (vertical). Peste al doilea strat de pişcoturi punem budinca după care mai punem şi al 3’lea strat de pişcoturi trecute prin cafea (orizontal) şi punem iar frişca(subţire) şi fructe( eu pun căpşuni / kiwi), după care punem ultimul strat de pişcoturi trecute prin cafea (vertical) şi îmbrăcăm tortul în frişcă.
Din frişca mixată dăm deoparte câteva linguri şi cu o lingură de cacao o amestecăm.
La urmă ornăm tortul cu frişca cu cacao şi cu fructe.
Poftă bună!
Agurita77
aww arata delicios yummi yummi >)
Lidia
Pare simplu, poate incerc si eu..:)
Naomy
e foarte simplu si rapid:)
Cristina P.
Foarte frumos si imbietor arata! Si e simplu de facut, cu siguranta o sa incerc si eu!:)
RaduAdina
Foarte frumos si usor de facut.Yamy
ghelbere elena
Ce deliciu! Putem face tortul in cateva minute.