Bucatareala

Briose 2 in 1

Cum va spuneam: ma temeam sa incerc briose, eram convinsa ca trebuie sa fii absolvent de fizica cuantica daca vrei sa iti iasa.

Si imi fac curaj pentru primul pas: comand tava si hartie pentru briose. O data cumparat, ma simteam vinovata daca ma intreba copilul cand facem briose. Ii zic ca duminica. Si incep transpiratiile, cautand reteta potrivita. Ca mi se pareau grele. Asa ca din mai multe retete, am gasit o cale de mijloc, o adaptare. Imposibil sa nu va iasa!Deci…

Ingrediente(pentru 12 briose):

° 2 cesti faina
° 2 oua
° o jumatate ceasca zahar
° o jumatate ceasca ulei
° un sfert de ceasca lapte
° un sfert de ceasca apa
° o lingurita rasa bicarbonat de sodiu(nestins)(UPDATE: puteti reduce la o jumatate de lingurita)
° 2 lingurite praf de copt
° un praf de sare
° vanilie+ esenta vanilie
° o lingura cu varf de cacao

*am folosit aceasi masura pentru toate ingredientele: o ceasca de ceai(canuta mai mica)

Mod de preparare

1. Te asiguri ca ai toate ingredientele la temperatura camerei, deci scoate-le din timp
2. Amesteca intr-un bol faina cu sare, praf de copt si bicarbonat. Lasa deoparte si aprinde cuptorul.
3. In alt bol amesteca uleiul cu zaharul 3-4 minute(cu mixerul), adauga ouale, mixand bine dupa fiecare.
4. Peste uleiul cu zahar adauga: apa si laptele.
5. Adauga toata faina peste compozitia lichida si amesteca putin, doar cat sa incorporezi faina.
6. Imparte compozitia in doua. O parte amesteci cu vanilie, cealalta cu cacao.
7. Asaza hartia in forme. Daca nu ai, unge cu ulei.

8. Pune cu o lingura o parte alba, una neagra(stanga, dreapta). Pui cam jumatate din forma, vor creste bine imediat. Eu am pus ciocolata razuita pe jumatatea alba si nuca de cocos pe cea neagra.
9. Dai la cuptor pentru circa 15 minute. Depinde cat de incins e cuptorul. Verifica eventual cu o scobitoare.

10. Lasi sa se odihneasca in forma. Daca vrei, pudreaza cu zahar. Sau adauga alte toppinguri, dupa preferinta.

Spor la treaba si pofta mare! 😊

10 Comments

  1. Flori Smaranda

    O să încerc și varianta dvs,ultima dată mi-au iesit tari.arată foarte bine,ma interesează dacă au iesit pufoase.

  2. Oana Mihai

    La cat de bine arata ,trebuie sa incerc si eu!

  3. ghelbere elena

    Daca nu iti fac reteta imi va parea rau, asa ca dulcele de sambata sunt briosele.

  4. Oana Mihai

    Asa e,nu pierd nimic!

  5. Violeta Mihaela Birtea

    Arata super bine trebuie sa le incerc neaparat!

  6. Gradinariu Madalina

    Arata foarte pufoase. Ar trebui sa ne facem si noi comanda de forme si hartie. Si noi suntem antitalent la dulciuri. Sungurele chestii pe care le facem sunt clatitele, checul si placintele

Leave a Reply

Theme by Anders Norén